Gougondesign Kunst Design
Meubels
Graphics
Spiritualiteit
meditatie
empaten
Nieuws Gallery
Kunst te Koop

Contact 

Home
English
Nederlands

Follow Gougondesign on Twitter

Publicaties
Biografie
Exposities
Workshops
Teksten 
Gedichten
Links
Flickr photos
Exto
Work in ProgressBiografie

Opleiding
1994-1998Noordelijke Hogeschool Leeuwarden- Kunst & Design - Ruimtelijke presentatie en vormgeving
1998Kunstacademie Constantijn Huygens Kampen - Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving- Interieurarchitectuur (toelating 2e jaar)
1998-2000Noordelijke Hogeschool Leeuwarden- Kunst & Education - 2e graads bevoegdheid docent beeldende vorming

Exposities
2017Galerie Restaurant de Kamer Emmen Solo expositie
2015Interieur winkel Flier Emmen groepsexpositie
2014Belevenismarkt Emmen groepsexpositie
2013Odds & Ends Emmen
2013 Opticiën Emmen
2013Openbare Bibliotheek Emmen (duo expositie)
2011Art Event Emmen Run2day Sports wear
2011 Art Event Emmen Cartouche lady's fashion
2011 Leveste Ziekenhuis Emmen
2010 Centrum 't Vlechtwerk Noordwolde

Publicaties
2010Publicatie in Bres (magazine voor religie, wetenschap en gnosis) in het kunstrubriek “Met het oog op...”

Projecten
1998Voor een meubelmakerij: ontwerpen van een meubellijn
1998Stadsschouwburg De Harmonie: balie ontwerp en gedeeltelijke uitvoering in samenwerking met een meubelmakerij
1998Noordelijke Hogeschool Leeuwarden: vitrinekast in opdracht ontworpen en gebouwd. Tentoongesteld in het FEC te Leeuwarden
1997Het Fries Museum: ontwikkelen en vervaardigen van 3D educatief materiaal
                                 
Biografie
Ik ben in 1975 geboren op Curaçao waar ik tot mijn tiende gewoond heb. Daarna zijn wij naar Nederland verhuisd. Na de middelbare school koos ik voor de HBO studie Kunst & Design en later voor Kunst & Educatie die ik beide aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden heb afgerond. In deze twee studies stond de beeldende ontwikkeling centraal. De basisjaren van Kunst & Design waren gericht op de disciplines, tekenen, (plastisch) beeldende vorming, textiel en audiovisuele vorming. Het tweede deel van deze studie was de specialisatie ruimtelijke presentatie/vormgeving, waarin ik mij verdiept heb in het ontwerpen en maken van meubels. Ik kreeg veel voldoening in het experimenteren, uitdenken en scheppen.

Na Kunst & Design wilde ik mijn basis verbreden. Ik heb mij aangemeld voor de studie interieur architectuur aan de Kunstacademie Constantijn Huygens in Kampen en werd aangenomen in het tweede jaar. Al in een vroeg stadium staakte ik deze studie en keerde terug naar de Noordelijke hogeschool waar ik op de afdeling Kunst & Educatie de lerarenopleiding beeldende vorming (handvaardigheid) volgde. Ik heb lesgegeven op een middelbare school waar ik met plezier de leerlingen beeldend bewust maakte en onderzocht daarna de mogelijkheden om een bureau voor meubelontwerp en kunst te starten.

Vanaf 2001 ben ik mij bewust gaan richten op het twee dimensionaal vlak en later in 2007 echt op het schilderen. Eerst maakte ik voorzichtige tekeningen in krijt, later schilderijen in acrylverf. Op een gegeven moment werd de drive voor het schilderen groter en groter. Ik werkte aan mijn stijl en techniek en zocht naar manieren om mijn verhaal beter over te brengen op het doek. Doek voor doek, idee voor idee ontstaat nog steeds met veel liefde en toewijding waarbij stijl en techniek blijven evolueren.

Ik schilder abstract met figuratieve elementen. Een sterk gebruik van kleur en zwierige lijnen en vormen zijn belangrijke kenmerken voor mijn stijl. Mijn belangrijkste thema, spiritualiteit, is altijd in natuurlijke eenheid geweest met mijn bestaan en dat uit zich als vanzelfsprekend in mijn werken als intuïtief schilder. Zeker na mijn eigen mystieke transformatie-ervaringen. Onderwerpen als ontwaking, verlichting, eenheid met de Bron, energetische ervaringen en -waarnemingen, ontwikkelingen, interacties en transformatieprocessen verwerk ik graag in mijn schilderijen.

In 2010 startte ik officieel mijn praktijk als professioneel beeldend kunstenaar. Ik geef workshops in intuïtief schilderen waarbij ik schilderen gebruik als gereedschap om anderen kennis te laten maken met de kracht van hun intuïtie, zich bewust te laten worden van energie en van hun eigen creatieve potentie. Mijn opzet is om meer cursussen te ontwikkelen en aan te bieden in het kader van intuïtieve vorming en bewustwording van de mens. 
© Gougondesign All rights reserved.                          Webdesign © Gougondesign                Feedback